Kallionkielen kimppukylä

Kallionkielen kylä sijaitsee Kyrösjärven rannalla ja on erittäin vanhaa asutusaluetta. Kylän nimi johtunee jostakin huomiota herättäneestä kallionkielestä tai -kielekkeestä.

Kylän erikoispiirteenä onkin se, että kaikki seitsemän kantatilaa olivat rakentaneet talonsa samalle kalliolle vierekkäin. Myöhemmin kaksi on siirretty vähän erilleen muista. Vielä nykyiselläänkin nämä viisi tilaa rakennuksineen muodostavat tiviin “kimppukylän” (pääkuva).

Alueellisesti kylä on laaja ja kylässä on toimivia maatiloja. Väestöstä enemmistö on nuorta väkeä. Kylällä on useita kymmeniä vapaa-ajan asuntoja, joiden asukkaat vilkastuttavat kylän elämää.

Kallionkielen kylässä on yhteisranta (ks. kuvagalleria), pukusuojineen ja nuotiopaikkoineen. Ranta on kunnostettu vuosina 1999-2000. Kallionkielen uimarantaan tulee tie, jonka laskee Kallionkielen Kimppukylästä Lumian ja Uljaan välistä.

Ikaalisten keskustaan on matkaa noin 30 km. Talvella voidaan käyttää jäätietä, jolloin matka parhaimmillaan lyhenee alle kymmeneen kilometriin.

Kuvat: Sirpa Marttila

 

 

Kallionkielentie, Tevaniemi
Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (0-6 v), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.