Melontareitit- ja retket

Jyllinjoki

Jyllinjoki virtaa rauhallisesti syvässä uomassa, tuulilta suojassa. Joen ylle kaartuvat puut luovat hienon tunnelman! Melontareitti lähtien Jämijärven rannalta Jyllinjoelle sopii sekä koko perheelle että kaveriporukoille, mutta myös enemmän meloneille luonnonkaunis jokimaisema ja sen runsas lintupopulaatio antaa varmasti upeita kokemuksia.  Jyllinjoen varrella on useita hyviä levähdyspaikkoja ja upea Korsukylä jossa järjestyvät tarjoilut ja majoitukset ryhmille sekä kesäaikaan myös kaikille avoin kesäkahvila. Ennen Jyllinkoskea ja entisen voimalaitoksen rakennelmia (paikallistien silta) on rantauduttava.

Opastettuja melontaretkiä sekä kanoottivuokrausta Jyllinjoella tarjoaa Korsuretket: http://korsuretket.fi/ohjelmat/melonta/

Vääräjoki

Vääräjoen kaunis, paikoin rotkomainen kanoottireitti alkaa Parkanonjärvestä ja johdattelee melojan levähdyspaikkojen ja koskien kautta suvantomaiseen Kyrösjärven Heittolanlahteen. Reitin puolivälissä on Kukkurakosken voimalaitos ja pato, jossa kanotti kannetaan maastoa pitkin ja samassa kohdassa on nuotiopaikka. Lähde matkaan omalla kanootilla tai kysy välineiden vuokrausta ja retkipaketteja yrittäjiltä.

Inkkarikanootit, kajakit, melat, melontaliivit, vesitiiviit varustetynnyrit ja –säkit; räätälöidyt retket vuokraa Hiking Travel / Liisa ja Pekka Tyllilä: https://hikingtravelhit.fi/

 

 

Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (0-6 v), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.