Saunominen on aitoa Ikaalislaisuutta!

Meillä Ikaalisissa ei vaativinkaan saunoja jää ilman hyviä löylyjä ja rentouttavaa saunakokemusta. Ikaalisista löytyy yleisiä saunoja, joihin voit lähteä saunottelemaan ilman varausta tai jos kaipaat omaa rauhaa, niin tilaussauna on sinun vaihtoehtosi. Saunakokemusta täydentää pulahdus järveen, jokeen tai paljuun ja extraendorfiineja etsiskeleville on tarjolla talvella myös avantouintia! Tässä muutama kuuma saunavihje:

Villa Vihta

Toivolansaarentie 3, Ikaalinen

Saunaseura Löylynlyöjät ry:n ylläpitämä Villa Vihta on 140 m2 suuruinen saunarakennus, joka sijaitsee upealla paikalla, Toivolansaaren Leirintäalueella, Kyrösjärven rannalla Ikaalisissa.

Saunaan mahtuu kerralla noin 30 henkilöä, joille muhkeat löylyt takaa 1 000 kiloa kiviä vetävä puulämmitteinen Iki-kiuas.

Sauna lämpiää kesäkaudella viisi kertaa viikossa. Talvikaudella avantouintisauna lämmitetään kolme kertaa viikossa. Sauna lämpiää myös tilauksesta

Villa Vihta on yhteinen uima-asu sauna, jossa naisille ja miehille on omat pesu- ja pukuhuoneet sekä wc-tilat. Takkatupaa, jonka varustukseen kuuluu myös laajakaista, vuokrataan erikseen kokous- ja juhlatilaksi. Villa Vihdassa on iso terassi, jonne ilta-aurinko paistaa komeasti ja kokonaisuuteen kuuluu myös grillipaikka. Villa Vihta palvelee kaikkia saunomisen ystäviä, niin paikkakuntalaisia kuin matkailijoitakin.

Tervetuloa saunomaan Villa Vihtaan!

Yleinen sauna ja tilaussauna: Villa Vihta

Wanha Mallassauna,

Luomajärven Kievari, Luomajärventie 34, Ikaalinen

Wanhassa Mallassaunassa nautit menneen ajan tunnelmasta ja hellit itseäsi kylpypaljussa myrskylyhtyjen ja tähtien loisteessa Luomajärven Kievarin hellässä huomassa. Mallassaunan juuret ulottuvat aina 1700 –luvun loppupuolelle, jolloin saunan yläparvella kuivattiin maltaita sahtia ja leipää varten.

Mallassauna on lähes mustien hirsien peittämä, ja aistit saunassa vieläkin vienon savun ja maltaan aromin. Mallassaunassa istutaan ylhäällä parvella lähellä katon rajaa, lyhtyjen luodessa saunaan lempeää valaistustaan.

Saunomisen lomassa pulahdetaan saunan terassilla sijaitsevaan suureen ja lämpimään kylpypaljuun. Lumiaikana rohkeimmat pulahtavat lumikylpyyn. Saunakokemuksen kruunaavat käsityönä valmistetut relax -saunavihdat, jotka rentouttavat lihaksia ja vilkastuttavat verenkiertoa.

Tilaussauna: Luomajärven Kievari

Korsukylän elämyssaunat

Kivimäenkuja 152, Jämijärvi

Korsuretkien Korsukylä sijaitsee luonnon keskellä Ikaalisten ja Jämijärven rajalla Jyllinjoen rannalla.

Saunomiseen kannattaa varata reilusti aikaa! Saunoilla parannetaan maailmaa, rentoudutaan ja nautitaan hyvästä seurasta. Pienet eväshetket onnistuvat myös saunoilla löylyttelyjen välissä!

Saunaelämyksen kuununa ovat Korsukylän hemmottelevat saunahoidot.

Kotasauna on mietojen löylyjen seurustelusauna, jossa viihtyy useammankin tunnin! 25 henkilön sauna on vakiinnuttanut suosikkiasemansa asiakkaidemme keskuudessa. Massiivinen, puulämmitteinen kiuas takaa leppeät, kosteat löylyt. Eksoottisen saunakokemuksen kruunaa pesu ulkosalla, kuusen juurella. Kotasaunan yhteydessä odottaa höyryävänä rentouttava kylpypalju. Pukuhuoneessa on tilaa vaikka pienimuotoisille saunaeväille!

Korsusauna on perinteinen rantasauna Jyllinjoen varrella. Kynttilöiden valossa voi ihastella rauhallisesti ohi virtaavaa jokea. Tilaa saunan lauteilla on kerrallaan noin 10 henkilölle. Saunalle voi tilata erikseen myös paljun.

Ikaalisissa saunomiseen liittyy vahvasti vihta!

Ikaalislainen Vihdanteon maailmanmestari Pentti Hakala on intohimoinen suomalaisen saunaperinteen elvyttäjä.

Hän on Löylynlyöjät ry:n sekä Kansainvälisen savusaunaklubin jäsen, ja myös saunakunniamainintoja riittää: mm. Suomen vihdanteon mestari 1993, Saunamestari 2000 ja Vihdanteon maailmanmestari 2001.

Maailman paras vihta-lyhytelokuvassa Pentti Hakala opettaa mestarin ottein vihdan teon:

https://areena.yle.fi/1-116741

Saunafestivaaleilla vaalitaan saunaperinnettä

Saunafestivaalit järjestetään Ikaalisissa seuraavaksi kesällä 2022.  Ohjelmassa mm. Suomen paras savusaunakilpailu, vihdanteon SM-, MM- ja joukkuekilpailut, vihdantekonäytös, saunaristily Kyrösjärvellä M/S Ikaalinen laivalla, löylynheiton mm-kilpailut, suviyön sauna https://saunafestivaalit.fi/