Luomajärven Kievari

Luomajärven Kievarissa maaseutu, luonto ja eläimet ovat keskeisessä roolissa.
Löydät meiltä mm. erikoissaunat, tapahtumia, ratsastusvaelluksia, hevoskärryajelua, rekiretkiä, maastopyörä- ja Fat Bike -vuokrausta, lumikenkäilyä, metsäkylpy, eläin-eväsretkiä, maatila-ohjelmia, ponitalutusta. hiihtoratsastusta. Kotieläinpiha, puuhametsä ja lasten leikkipaikka.

Luomajärven kievarin kotieläinpiha

Luomajärven Kievarilta löydät aitoa maalaistunnelmaa ja liudan rapsuteltavia eläimiä! Vierailu ei maksa mitään.
Tilalta löydät mm. suomenhevosia, eestinhevosia, minipossun, aasin, kissoja, erirotuisia kanoja ja pupuja, lampaita ja vuohia.
Naapurissa laiduntavat komeat sarvipäiset lehmät. Lasten leikkipaikka. Tarjolla ennakkovarauksesta maksullisia koko perheen päivä maatilalla-ohjelmia, ponitalutusta, ratsastusta ja hevosajelua.

Luomajärven Kievarissa pääset kokemaan maaseudun rauhan ja menneen ajan tunnelman aidossa kulttuurihistoriallisessa talonpoikaismiljöössä. Tilaa ympäröivät vehreät laitumet, joilla laiduntavat jyhkeät suomenhevoset. Kauempana pelloilla liikuskelevat suuret sarvipäiset lehmät. Pihapiirin rakennukset ovat peräisin jo 1800-luvun alusta, ja vaikka niiden sisältä löytyykin nykyään talli, ravintola, saunoja sekä majoitushuoneita, on niiden ulkoasu edelleen ennallaan. Tätä ainutlaatuista, lämminhenkistä pientä matkailutilaa isännöi paikallinen perhe.

Gourmet -tason lähiruokaravintola

Tilan isäntä on ammattikokki, ja Kievariravintola onkin tunnettu erinomaisesta ja laadukkaasta ruuastaan. Hän suosii ruuanlaitossaan erityisesti sesongin mukaisia ja paikallisia raaka-aineita. Monet vieraat saapuvatkin tilalle ihan vain ruuan vuoksi.

Tilan hevoset

Tilan 14 hevosen elämää seuratessa aika pysähtyy. Vanhanajan maalaisromantiikka ja tunnelma on taattua hevospelin kyydissä istuskellen. Talvella lumiaikaan ajelemme ensisijaisesti reellä ja muina aikoina hevoskärryillä. Suurempikin porukka mahtuu tarvittaessa samalla kerralla kyytiin. Halutessaan pääsee seuraamaan työhevosen valjastusta ennen retkiä, ja jopa kokeilemaan ohjastusta opastetusti ajon aikana!

Luomajärventie 34, Ikaalinen
Luomajärven Kievari
Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (0-6 v), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.