Seitsemisen kansallispuisto

Nähtävyydet ja reitit

Seitsemisen kansallispuisto Ikaalis­ten ja Ylöjärven rajamailla on upea päiväretki­- ja vaelluskohde. Kansallispuistossa kiertää kattava polkuverkosto, josta voi valita itselle parhaiten sopivan rengasreitin. Reittien varrella on runsaasti tulenteko­- ja telttailupaikkoja. Lyhimmät rengas­reitit ovat alle parin kilometrin mit­taisia luontopolkuja ja pidempien reittien patikoimiseen voi käyttää vaikka viikonlopun.

Kansallispuiston sydän on jo vuonna 1910 suojeltu Multiharjun aarnimetsä. Siellä vanhimmat kilpikaarnaiset männyt lähentelevät 400 vuoden ikää, ja niiden tyvillä on vielä nähtävissä palokoroja – merkkejä aikanaan riehuneista metsäpaloista.

Koveron kruununmetsätorppa esittelee viime vuosisadan alun elämänmenoa Seitsemisen salo­seudulla. Tila on kunnostettu ja kalustettu 1930­-luvun asuun.

Majoitusta ja luontokeskus

Seitsemisen kansallispuistossa on viisi maksutonta telttailualuetta, kaksi pysäköintialuetta joilla matkailuautossa ja -vaunussa yöpyminen on sallittu ja kaksi vuokratupaa. Luontokeskuksen majoitusrakennuksessa on kuusi 2-4 hengen huonetta. Lisäksi Metsähallituksen yhteistyökumppaneilla on tarjolla mökki- ja huonemajoitusta lähistöllä.

Seitsemisen luontokeskus on retkeilijän ympärivuotinen tukikohta. Anna näyttelyiden johdattaa sinut retkelle metsän siimekseen ja rentoudu kahvikupin äärellä. Luontokeskus tarjoaa myös ravintola- ja kokouspalveluja sekä majoitusta laadukkaissa huoneissa. Lisätietoja: luontoon.fi/seitsemisenluontokeskus

Saapuminen Seitsemiseen: https://www.luontoon.fi/seitseminen/saapuminen

Tänä kesänä (2023) on mahdollista päästä moniin Järvi-Suomen kansallispuistoihin helposti bussilla tai risteillen. Pirkanmaalla liikennöi Outdoor Express -bussi heinä-elokuun viikonloppuina Tampereelta Helvetinjärvelle, Isojärvelle ja Seitsemiseen. Täältä löydät lisätietoja bussikuljetuksista: https://outdoorexpress.fi/
Outdoor Express vie sinut Tampereen keskustasta bussilla suoraan luontoon ja takaisin. Palvelu on tarkoitettu niin paikallisille kuin matkailijoille; tavoitteena on tarjota helppo mahdollisuus retkeilyyn kaikille.
Heinä-elokuun 2023 viikonloppuina liikennöivän Outdoor Expressin kohteina ovat Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistot. Perillä on muutama tunti aikaa retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Reippailun jälkeen voi nauttia puistojen kahvila- ja ravintolapalveluiden tarjonnasta. Halutessasi voit myös pakata teltan mukaan ja palata vasta seuraavan päivän kyydillä takaisin.
Seitsemisessä bussi pysähtyy ensin Luontokeskukselle ja ajaa puiston sisäistä reittiä Koveron perinnetilalle sekä Saari-Soljasen esteettömälle luontopolulle.

 

Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (0-6 v), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Seitsemisen kansallispuiston esittelyvideo

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.