Vatulanharju

Upea Ikaalisten Vatulanharju on osa pidempää harjumuodostumaa, joka alkaa Hämeenkyröstä Lintuharjuna, jatkuu sieltä länsiluoteeseen Ulvaanharjuna, jota seuraa jyrkkäpiirteinen Vatulanharju. Vatulanharju-Ulvaanharjun harjujakso on kaikkiaan yli 10 kilometrin pituinen. Harju on valtakunnallisesti arvokas ja merkittävä sekä maaperältään että eliöstöltään. Vatulasta löytyy hienoja hiihto- ja maastopyöräreittejä sekä reittien varrella on taukopaikkoja. Vatulanharjun laella kulkee useita selkeitä polkuja. Vatulassa on myös frisbeegolfrata sekä luontopolku.

Lue  Retkipaikka blogi/Vatulanharju ja Ulvaanharju Ikaalisissa : https://retkipaikka.fi/vatulanharju-ja-ulvaanharju-ikaalisissa/

Hiihtoretkelle Vatulaan

Vatulassa eripituisia latuja löytyy niin kunto- kuin kilpahiihtäjille sekä lapsille. Hiihtoreitti hiihtomajalta Ulvaanharjun uudelle kodalle ja takaisin on yhteensä 10 km. Maastoltaan tämä reitti on helppoa ja tasaista hiihtää. Jos kuntoa riittää, voit jatkaa Ulvaalta vielä 6 km eteenpäin Hämeenkyrön vanhalle lentokentälle saakka. Tällöin kilometrejä kertyy hiihtomaja-lentokenttä-hiihtomaja reitiltä yhteensä 22 km. Maasto on edelleen helppoa hiihtää.

Kylpylän valaistusta 4 km kuntoradasta laskettelurinteen pohjoispuolelta erkanee Vatulaan kulkeva 11 km vaellusreitti. Se on osa Pirkan taival -vaellusverkostoa. Reitin puolivälissä 5 km kylpylästä on Harjasjärven laavu. Viimeiset 3 km reitistä kuljetaan Vatulaan johtavaa maantietä kumpuilevassa pelto- ja järvimaisemassa. Reitti on merkitty maastoon.

Vatulan Hiihtomaja avoinna hiihtokaudella 2024 (tammi- maaliskuu) la-su klo 11-16.00  kahvio. Avoinna myös la 30.12 ja su 31.12 2023 klo 11-16.00 sekä ma 1.1.2024 klo 11-16.00. Kahviosta  lämmintä mehua, kahvia, leivonnaisia, voileipää ja makeisia. Hiihtolomaviikot 8 ja 9 avoinna joka päivä 11- 16.00. (käteinen/mobilepay)

Vatulan hiihtomaja on vuokrattavissa ympäri vuoden. Majassa keittokomero, oleskelutupa, takka sekä 2x sähkölämmitteiset saunat.

Vatulan latukartan voit ladata Ikaalisten kaupungin sivuilta: https://ikaalinen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikuntapaikat/ulkoliikuntapaikat/ladut/

Vatulan hiihtomajan tiedustelut ja varaukset : puh. 0400-778 738  Seppä

Frisbeegolfaamaan Vatulanharjulle

Kyläyhdistys Vatulan Nykäys toteutti vuonna 2019 Vatulanharjulle  frisbeegolfradan. Rata pelattavissa joko 6- tai 9-väyläisenä. Ota pelatessasi huomioon muut alueella liikkuvat, kuten kuntoilijat ja marjastajat. Lisätietoja: https://frisbeegolfradat.fi/rata/vatulan-frisbeegolfrata/

Vatulan luontopolku

Vatulan luontopolku on 4,2 km mittainen jossa löytyy 12 opastaulua.

 

Kuvat: Sanna Rantala, Heidi Seppä

 

Palinperäntie 1323, Ikaalinen
Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (0-6 v), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.