Harmonikkamuseo

Suomen Harmonikkainstituutti on yksi Suomen viidestä musiikki-instituutista. Se on Ikaalisissa toimiva yhdistyspohjainen musiikkialan palvelu- ja tiedotuskeskus, jonka tehtävänä on hankkia ja levittää tietoa harmonikkamusiikista ja sen eri alueista. Harmonikkainstituutti tallentaa nuotistoa, äänitteitä, valokuvia ym. aineistoa arkistoonsa. Se julkaisee nuotteja ja äänitteitä, järjestää kursseja ja seminaareja sekä tukee suomalaisen musiikkiperinteen tutkimusta ja kehittämistä.

Instituutin soitinkokoelma on esillä Ikaalisten Harmonikkamuseossa kaupungintalon tiloissa.

Instituutin ylläpitämässä kokoelmassa on kaikki tärkeimmät suomalaiset viisirivisten harmonikkojen yli 30 vuotta vanhat mallit joitakin harvinaisia poikkeuksia lukuunottamatta. Pääosa soittimista on peräisin 1930-40-luvuilta. Kokoelman vanhin soitin on saksalaismallin harmonikka 1880-luvulta. Näyttelyssä on esillä n. 85 harmonikkaa. Soittimia on kunnostettu harmonikankorjaajaopiskelijoiden työharjoitteluna.

Avoinna sopimuksen mukaan.

Valtakatu 7, Ikaalinen
Kimmo Mattila
Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.