Juhlatalo Oma Tupa

Rakennustaiteellisesti merkittävän seuran- ja juhlatalo Oman Tuvan on rakennuttanut Ikaalisten Maataloustuottajain Liitto ja Ikaalisten Manttaalikunta vuosina 1919-1924. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Bertel Strömmer. Museoviraston inventoinnissa 1976 talo määriteltiin kuitenkin kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi rakennukseksi. Tyyli on 1920-luvulle tyypillistä barokkiklassismia.

Oman Tuvan tiloissa on toiminut mm. kunnantoimisto, ravintola, äitiys- ja lastenneuvola, parturi-kampaamo, hammaslääkäri, suutari, kihlakunnanoikeus, matkustajakoti, lottakahvila, suojeluskunta ja muita pienyrittäjiä. Nykyään Oma Tupa toimii monipuolisena seurantalona, jossa järjestetään mm. juhlia, kokouksia, näyttelyitä ja esiintymisiä. Rakennuksessa on myös kahvila, ja toisen kerroksen tilat ovat koulutuskäytössä. Omassa Tuvassa on 30 huonetta ja sen pinta-ala on 1 233 m2.

Oman Tuvan juhlasalin tila riittää isollekin joukolle aina 530 juhlijaan asti. Näyttämöllä on tilaa peräti 65 neliömetriä. Näyttämön takana sijaitsevat esiintyjien lämpiöt, joihin on oma sisäänkäynti. Varustukseen kuuluu keskimittainen Schimmel-flyygeli. Juhlasali muuntuu moneksi. Salin puolelle voidaan kattaa myös ruokapöydät. Valmiiksi katettuja paikkoja saadaan 145 henkilölle. Parvella on 60 istumapaikkaa. Salin äänentoisto- ja valotekniikka on ajanmukainen.

Talossa on viihtyisä kahvila, jonne talon käyttäjät voivat tilata kahvituksen taloa ylläpitävältä yhdistykseltä tai joissakin tapauksissa järjestää sen myös itse. Kahvilatila sopii myös kokousten ja pienempien juhlien pitopaikaksi. Tilaa on n. 50 henkilölle. Kahvilan puolelle on mahdollista kattaa buffet-pöytä (noutopöytä).

Teinintie 4-6, 39500 Ikaalinen
Matti Huusari
Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (0-6 v), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.