Juhlatalo Rahkola

Juhlatalo Rahkola

Rahkola on alkujaan verotila vuodesta 1533. Päärakennus on tiettävästi valmistunut vuoden 1832 tienoilla ja se on kaunis esimerkki puhdaspiirteisestä ”engeliläisestä” empiretyylistä. Komea Rahkola on toiminut kestikievarina, käräjätalona, kuntakokousten ja asevelvollisten kutsuntojen pitopaikkana, ravintola- ja juhlahuoneistona sekä kouluna. Rahkola on kaunista, puhdaspiirteistä empireä  ja Museoviraston mukaan Rahkola on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennuskokonaisuus. Pihapiirin rakennuksista Roosanpirtti on aikoinaan ollut myös asuinkäytössä, ja voi olla iältään vanhempi kuin päärakennus.

Nykyisin Rahkolan juhlatalon omistaa Ikaalisten kaupunki, joka osti tilan 1991, kun seurakunta ja koko pitäjä täytti 350 vuotta. Juhlia tilalla on järjestetty jo kauan sitten ja edelleen juhlatalo Rahkola tarjoaa mahtavat puitteet erilaisille perhejuhlille ja muille tapahtumille. Päärakennuksessa on viihtyisät tilat n. 150 hengelle.

Katso täältä kesän 2023 ohjelmaa: https://visitikaalinen.fi/kohteet/rahkolan-kesa-2023

 

 

Rahkolankuja 10, 39500 Ikaalinen
Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (0-6 v), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.