Ikaalisten tori

Torielämä kuuluu vahvasti Ikaalisten paikalliskulttuuriin ja on osa identiteettiämme. Tori on Ikaalisten oman väen, kesäasukkaiden ja vierailijoiden yhteinen olohuone, jonne tullaan paitsi ostoksille niin samalla viettämään aikaa ja tapaamaan tuttuja. Tori sijaitsee kirkkoaukiolla Abrahaminkadun varrella. Torin historialliset juuret ulottuvat karjamarkkinoihin, joita alettiin Ikaalisissa pitää v. 1890 nykyisen pesäpallokentän paikalla.

Ikaalisten tori kylpee alkukesäsällä kukkaloistossa, kun taas syksymmällä marjat, vihannekset ja juurekset pursuavat runsauttaan. Vaatetta ja vatsan täytettä on monenlaista. Torilla on edelleen vanhan ajan markkinahenkeä.

Ikaalisten tori on avoinna arkikeskiviikkoisin klo 7-14 ympäri vuoden. Torimyyntiä varten voi ostaa ennakkoon kausipaikan tai toriaamuna kertapaikan.

 

 

 

 

 

Abrahaminkatu, Ikaalinen
Kauri Kallio
Aikuiset (25-65 v), Aikuiset (65 v-), Lapset (0-6 v), Lapset (7-12 v), Nuoret (13-25 v)

Vinkkaa meille kohteita!

Puuttuuko sivustoltamme jokin Ikaalisten helmi, johon haluaisit muidenkin ihmisten tutustuvan? Tai haluatko kertoa lisää sivustolla jo esillä olevasta kohteesta? Anna meille vinkkisi oheisella lomakkeella! Osa vinkeistä julkaistaan ”oma vinkkinä” tai vinkin informaatiota voidaan hyödyntää kohteen tiedoissa.